Vilka är vi

bengt_3Jag, Bengt, är pensionär sedan något år tillbaka. Innan jag blev pensionär var jag anställd hos Ericsson Radio System AB elle Ericsson som det kom att heta. Jag arbetade som elektronikingenjör med utrustningar för flygtrafikledning och meteorologi. satdish

Jag har bl.a. varit med och utvecklat en väderradar som nu finns på en mängd platser runtom i världen (titta på väderrapporten i TV när man säger: “En titt på en radarsekvens …..”). Jag började som programmerare men jobbade senare med offertgivning, projektledning o.s.v.


På senare år sysslade jag med basradiostationer för mobiltelefoni för den japanska marknaden, jag var med och utvecklade programvaran för den nya generationen mobiltelefoner, den s.k. WCDMA tekniken.


eivor_3Eivor, min hustru, pensionerade sig i förtid för att kunna njuta av friheten som pensionär även hon. Hon trivs utmärkt med stt slippa springa iväg till jobbet på morgonen utan istället gå och pyssla hemma i lugn och ro. Särskilt bra trivs hon där det finns vatten att plaska i. Hon är en hejare på korsord.
Vi har fyra barn som nu är vuxna och har egna familjer. De är spridda runt om i Sverige. Vi har dessutom tretton barnbarn och några barnbarnsbarn, så det blir rätt livat när vi träffas allesammans.