Våra intressen

 

trailertVi har många och skiftande intressen. Ett av det största är att resa. Sedan 1976 har vi husvagn. Vi upptäckte genast att husvagnssemester var ett bra och billigt sätt att se sig omkring. Vi har på detta sätt kuskat runt i Sverige, Norge, Finland och Danmark. På det viset har vi lärt känna Sverige och övriga Norden. Vi har nu, efter många års åkande med husvagnen, sålt den.

Vi har också rest till olika intressanta platser runt om i resavärlden. Företrädesvis har vi förlagt våra resor till de s.k. varmare länderna med möjlighet till sol och bad. Med i bagaget finns alltid en snorkelutrustning som vi  nyttjar så ofta som tillfälle till detta finns. Detta har gett  oss ytterligare en dimension i tillvaron, under vattenytan finns en helt ny värld att upptäcka.
Vi har bl.a. besökt Söderhavet (en barndomsdröm) och Borneo där vi  också under några dagar gästade “Iban-folket” ett folkslag som är kända för att vara huvudjägare men som numera lever stillsamt, om än primitivt  i sina “Långhus”. Vi har rest runt i Brasilien, och uppe i Amazonas gjorde vi ett besök hos en indianfamilj som levde primitivt ute i djungeln.

fiskeEtt annat intresse jag har är att fiska. Under vårt resande runt i Norden med husvagn har jag haft rika tillfällen att prova på fiske i massor av vatten. Det blir mest fiske med haspelspö, men jag har även en flugfiskeutrustning som jag provar ibland. Mest fiskelycka har jag haft i de norska vattnen som Ånöyan, Gaula och Namsälven, men även svenska vatten som Piteälven, Vindelälven och kustvattnen har varit lyckosamma.

fiskeDet är verkligen avkopplande att gå längs en älv och prova fiskelyckan. Om man sen får fisk att lägga i stekpannan när man kommer hem är en bonus.

Sedan vi blivit pensionärer båda två har vi provat på att fly den svenska vintern. Sedan 1999 har vi varit i Portugal/Algarve i den lilla fiskebyn Alvor. Vi har kört bil ner, man blir litet mer rörlig och kan se sig omkring litet mer.Vi har brukat åka ner i början av Oktober eller efter jul och kört hem i mitten av April. Det är en liten koloni av svenskar och norrmän därnere och vi har många gemensamma aktiviteter. Bl.a. så spelar vi boule en gång i veckan och går en långpromenad en gång i veckan. Men sedan 2007 har vi inte varit där så länge utan det blir bara kortare visiter.