Allmänt

Jag, Bengt, har sedan barnsben varit intresserad av att resa. I skolåldern tillbringade jag flera sommarlov hos min syster som bodde i Hälsingborg, jag är ju annars uppvuxen i Falun. Mitt första arbete var hos en fotohandlare i Falun och jag framkallade film och gjorde bilder. Men som sextonåring tog jag värvning i arme’n, jag hade sett en reklambroschyr som bl.a. sa att man kunde bli armetekniker. Efter två års hård soldatutbildning sändes jag till Armens Signalskola i Stockholm för utbildning. Två år senare var utbildningen klar och detta firade jag och två andra elever med att åka runt i Tyskland i en gammal folkvagn. Blev stationerad på I13 i Falun. Gjorde tillsammans med en barndomskamrat en resa med tåg till Paris. Efter något år blev jag befodrad till armetekniker vilket firades med en bussresa Paris-Nizza-Milano. 1958 blev jag beordrad att flytta till Stockholm för att vara lärare vid Signalskolan.. När jag träffade min nuvarande fru, Eivor, och vi köpte husvagn så bestämde vi att vi skulle lära känna Sverige och grannländerna ordentligt. Så vi åkte varje år runt med husvagn i främst Sverige och Norge men det blev också några resor i Finland och Danmark.

Vi har också gjort många resor med flyg runtom i världen Några gånger med charter men för det mesta har vi planerat resan själva för att få uppleva och se det vi ville. Det har blivit många långa flygresor, men allteftersom vi blivit äldre så har resorna blivit kortare. Det är jobbigt att sitta många timmar i ett flygplan.

Jag har ju även varit så lyckligt lottad att jag haft ett arbete som gjort att jag fått resa mycket, både i Sverige och övriga världen.