Diverse andra resor

Min första utlandsresa gjorde jag i 13-årsåldern då jag tillsammans med familjen åkte till Köpenhamn och fick besöka Tivoli. Spännande.

Nästa resa blev 1955 då jag firade examen på Armen*s signalskola genom att tillsammans med två kurskamrater åka runt i Tyskland i en gammal folkvagn.

Året därpå gjorde jag en bussresa till Paris och Nizza. 1957 reste jag till Paris igen tillsammans med en kompis.

1978 hade jag en gammal Volvo Amason med vilken jag och min fru gjorde en rundtur i Tyskland. Den resan hade mersmak så året därpå körde vi Tyskland-Schveiz-Italien-Frankrike-Belgien-Holland. Från Amsterdam åkte vi båt till Göteborg.

peleponesosruinVi har besökt Poros i den grekiska övärlden två gånger tillsammans med goda vänner. Det är en trevlig liten ö men inte så mycket att göra, mest bada. Vi hyrde mopeder och åkte runt på ön och besökte de sevärdheter som fanns. En dag tog vi färjan över till Peleponesos och hyrde en bil och åkte runt på Peleponesos där det finns mycket att se. Alla gamla platser från antiken man hört talas om. Vi var på Poros 1999 och upplevde jordbävningen som var norr om Aten men marken skakade ordentligt även på Poros. Sista dagarna på denna semester stannade vi några dagar i Aten för att titta på stan. Där finns ju också mycket att se, men luften kändes varm och kvalmig.

På Kreta har vi också varit två gånger. Första gången var litet speciell. Vi hade fått reda på att en släkting skulle fira sin 50-årsdag där. Vi bokade in oss på samma hotell och reste dit dagen innan födelsedagen. Sen lånade vi nyckeln till deras rum och ställde dit champagne osv. Stor överraskning när de anlände dit.kamelgirl-2

En gång firade vi jul och nyår på Cypern. Vi bodde i Fig Tree Bay och det var litet ödsligt. Men vi gjorde flera bussresor runt på ön så vi fick se mycket. Som avslutning gjorde vi en kryssning från Larnaca och besökte Israel och Egypten. Vi besökte alla de kända platserna i och kring Jerusalem och i Egypten var det förståss Pyramiderna i Gize och Historiska museet i Kairo som besöktes.

En gång gjorde vi en rundresa i södra Thailand. Vi startade i Bangkok som vi lärde känna under några dagar. Sedan åkte vi med en liten buss (vi var bara kwai_lodgesex personer i sällskapet) och besökte diverse intressanta platser. Bl.a. bodde vi två nätter på ett hotell som var byggt på flottar på Kwai river. Sedan åkte vi till “Dödens järnväg” som byggdes under kriget. Vi tog tåget ned till Kanchanaburi där den omtalade bron över floden Kwai finns. Jag kunde inte låta bli att promenera över bron visslande “Colonel Bogie”. Härifrån fortsatte vi med bussen till ett ställe där vi gick ombord på en risbåt med vilken vi sedan hade en avstressande tvådagarstur tillbaka till Bangkok. Resan avslutades i Hua Hin med tio dagars avkoppling på det vackra Hotell Melia.

Vi har också varit på Grand Canaria, Lanzarote och diverse andra ställen, men det finns fortfarande många platser vi skulle vilja besöka eller återvända till. Men numera får det bli lugna ställen där man kan koppla av, bada och snorkla och titta på vackra fiskar.