Holland

2013 åkte vi till Amsterdam för att möta våren. Som vanligt via Trelleborg-Travemynde. På vägen mot Holland gjorde vi ett kort stopp i Bremen där vi gjorde en rundvandring och bl.a. beskådade statyn “Rasande Roland” samt åt lunch.

Färden fortsatte sedan till Grooningen där vi övernattade. Dagen därpå fortsatte vi mot Amsterdam, På vägen rastade vi på den stora Zuiderseedammen innan vi fortsatte till vårt hotell i Amsterdam

aalsmeerDe följande dagarna besökte vi olika attraktioner som blomstermarknaden i Aalsmeer. Det var imponerande att se de stora mängder blommor som hanterades. Intressant var också att se själva auktionen där partier av blommor såldes.

Vi besökte även miniatyrstaden Madurodam, en hel stad i miniatyr med flygplats, båthamn och allt vad som bör finas i en stad. En jättestor anläggning som det tog flera timmar att bese och allt rörde sig, tåg båtar, flygplan o.s.v.

Vi åkte också en tur på kanalerna och i hamnen. Den färden slutade vid ett diamantsliperi där vi fick se en rådiamant slipas till en ädelsten.

orgelnSist besökte vi blomsterparken i Keukenhof, tyvärr var våren sen detta år så alla blommor hade inte komit igång. Men det som fanns var vackert. Trevligt inslag i parken var en stor mekanisk orgel som spelade trevliga melodier. Vi köpte en CD med orgelmusik.

Hemfärden gick utan problem med sedvanligt stopp i Lybeck för shopping i taxfree-butiken