Rydesheim

2012 åkte vi till Rüdesheim i Rhendalen. Vi stiger på bussen här i Sala och sen går färden till Trelleborg, med stopp ibland för kaffe och lunch. Sen tar vi nattfärjan till Travemynde varifrån vi på morgonen fortsätter med bussen till resmålet. Det är bekväma turistbussar utrustade med toalett, kylskåp, kaffekokare mm. Efter den långa resan med buss var det skönt att få komma in på hotellet och vila.

johannisberg_1Nästa dag fick vi fritt ströva omkring och bekanta oss med Rdesheim. På eftermiddagen åkte vi upp till vinslottet Schloss Johannisberg. Slottet ligger högt på ett berg med en fantasisk utsikt över Rheingau. Här fick vi provsmaka olika viner.

Dagen därpå tog vi en busstur längs Mosel upp till Bernkastel där vi besökte en vingård och fick en lektion i vinets historia och vintillverkning. vi fick givetvis också provsmaka olika viner. På återvägen stannade vi till i Koblenz där vi från en höjd kunde beskåda Mosel’s sammanflöde lorelaymed Rhen.

Tredje dagen åkte vi en tur med båt på Rhen från Rydesheim till St. Goarshausen. Vi passerade bl.a. Lorelei-klippan. När vi steg iland fanns bussen där och vi fick en tur längs Rhen. Vi åkte bl.a. upp på Lorelei-klippan och beskådade utsikten.

Sista dagen besökte vi en butik där man tillverkade en konjak som skulle vara berömd,vad vet jag. Vi fick se erudesheim-drosselgassen film om företaget och därefter provsmakning. Vi köpte en flaska, det var gott. Därifrån åkte vi till ett speldosemuseum,SIEGFRIED’S MECHANICAL MUSIC MUSEUM, mycket trevligt och sevärt.Dagen avslutades med gemensam middag på en pittoresk restaurang på Drosselgasse. Efter en natts vila åkte vi hem.